Σημαίνουμε συναγερμό - Κινήσεις για την ανάκληση της κατάργησης τμήματος στη Β' τάξη


Αγαπητοί γονείς σημαίνουμε συναγερμό! 


Η επαπειλούμενη (από τα τέλη του Αυγούστου, στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις περίπου 1.000 τμημάτων πανελλαδικά) κατάργηση ενός τμήματος της Β' τάξης του σχολείου μας δυστυχώς από την Παρασκευή 4/10/2024 το απόγευμα υλοποιήθηκε. Με εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας τα πέντε τμήμάτά τής Β' τάξης έγιναν 4, στο πλαίσιο της πολιτικής που βλέπει τη μόρφωση των παιδιών μας όχι ως δικαίωμα, αλλά ως κόστος προς εξοικονόμηση
Είναι μια δυσμενής εξέλιξη για το σχολείο μας που οδηγεί σε υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Επιπλέον, δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση σε γονείς και μαθητές εξαιτίας της αιφνιδιαστικής συγχώνευσης, καθώς μέχρι το βράδυ της Παρασκευής δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά, ούτε καν σε ποιο τμήμα φοιτά το κάθε παιδί. 
Ως ΔΣ του Συλλόγου έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας και αίτημα ανάκλησης της κατάργησης προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας και καλούμε την Τριτη 8/10/2024 στις 9.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεια της (Μεσογείων 324, Αγ. Παρασκευή). Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή ιδιαίτερα απο τους γονεις της Β τάξης για να ασκήσουμε πίεση. Σε πολλές άλλες περιοχές κάτω από την πιεση δυναμικων κινητοποιησεων οι συγχωνεύσεις έχουν ανακληθεί! (Δείτε εδώ την επιστολή)
Επίσης έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή προς το Σχολείο για τον αιφνιδιασμό των γονέων με προσκληση προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών και τον Διευθυντη να παλέψουμε απο κοινου για την αναστολή της συγχώνευσης. (Δείτε εδώ την επιστολή)
Τη Δευτέρα 7/10/2024 στις 9.00 π.μ. θα ειμαστε στο σχολειο για να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας. Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί το «παρών» εκείνη την ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages