Ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων από το Διευθυντή


 Μετά από τη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων με τον Διευθυντή στις 26 - 10 - 2011 προέκυψαν τα παρακάτω δεδομένα:


α) Ενημέρωση από το Διευθυντή για την έλλειψη αναπληρωτών καθηγητών και βιβλίων.

Ο Διευθυντής μας πληροφόρησε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία έλλειψη από καθηγητές ( εκτός από τη γνωστή ιστορία με το νέο μαθηματικό που αποχώρησε, ήρθε άλλος που και αυτός δεν εμφανίστηκε όπως θα έπρεπε ) και  θα ετοιμάσει το πρόγραμμα ολοκληρωμένο την άλλη εβδομάδα.
Για τα βιβλία μας είπε πάλι ότι το 70% - 80% των  βιβλίων έχουν έλθει , οπότε μπορούμε να κάνουμε μια παρέμβαση στο υπουργείο, όπως κάναμε και για τα κενά των καθηγητών, ώστε να επισπευθεί η αποστολή τους.


β) Ενδοσχολική βια, κάπνισμα.

Ενημερωθήκαμε ότι έγινε συμβούλιο με τους διδάσκοντες για αυτό το θέμα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Από μαθητές μάθαμε ότι σήμερα δεν εμφανίστηκε καπνός στης τουαλέτες γιατί υπήρχε συνεχής παρουσία καθηγητών στο διάλειμμα κοντά στις τουαλέτες και ότι απειλές από μεγαλύτερους προς μικρότερους αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια από τους διδάσκοντες φυσικά και με τη δική μας παρότρυνση

γ) Αναφορά στην επιστολή που θα του κοινοποιηθεί, συνάντηση Δ.Σ συλλόγων Γονέων - Καθηγητών και το  χρόνο συνάντησης τους.

Μας ενημέρωσε  ότι έχει κανονίσει συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης των καθηγητών με τους γονείς της Α´ την Τετάρτη το απόγευμα στης 6 με 8μμ και ότι πλέον θα καθοριστεί συγκεκριμένη ήμερα συνάντησης για ενημέρωση των γονιών με τους καθηγητές 
Τη συνάντηση των συλλόγων τη θεωρεί απαραίτητη και θα μας ενημερώσει για το χρόνο.

δ) Θέματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Μας επισήμανε την ανάγκη βοήθειας στο θέμα της συντήρησης και της άσκησης πίεσης προς το δήμο για να υλοποιηθεί το αυτονόητο ( αίτημα - συντονισμός  - υπεύθυνος -έλεγχος και τελικά εκπλήρωση του αιτήματος) . Πρόκειται για απλές καθημερινές βλάβες και προβλήματα που δυσκολεύουν τη λειτουργία του σχολείου.
Επίσης για το θέμα της βιβλιοθήκης μας είπε ο Διευθυντής ότι δεν προβλέπονται ώρες για αυτή την υπηρεσία οπότε πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορέσουμε να τη λειτουργήσουμε.

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαίνω πως εξ αρχής στήθηκε η βιβλιοθήκη αφού δεν προβλέπεται η λειτουργία της... τι νόημα έχει να είναι ένας χώρος κλειδωμένος;
    Προτείνω τέλος πάντων επιτροπή βιβλιοθήκης παιδιών και γονιών και βεβαίως καθηγητών αν ενδιαφέρονται με αρμοδιότητες οργάνωσης, φύλαξης και λειτουργίας της. Και ταυτόχρονα μια έρευνα για το πως λειτουργούν σε άλλα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pages