Προσφυγή του Συλλόγου κατά της 132/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παπάγου Χολαργού

 


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με  την προσφυγή που ο Σύλλογός μας κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (αριθ. πρωτ. 76888/28.9.23) εναντίον της υπ' αριθ 132/2023 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία απορρίφθηκε εν μέρει το από 26.04.2023 έγγραφο αίτημά μας για παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας για δραστηριότητες του Συλλόγου μας εβδομαδιαία και συγκεκριμένα τις ημέρες Δευτέρα 21:15-22:15, Τρίτη 20:30-22:00, Πέμπτη 20:00-21:00, ενώ έγινε δεκτό το αντίστοιχο αίτημα του ΓΑΣΧ (τμήμα πινγκ πονγκ) για παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων καθημερινά από 16.00 έως 23.00 και Σάββατο 9.30- 20.30 από καθώς και Κυριακή 11.00-17.00.

Ο Σύλλογος μας εγκαίρως και πριν τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς προγραμματίζοντας τις δραστηριότητες του κατέθεσε το σχετικό αίτημα του προς τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή με ηλεκτρονική επιστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της επιτροπής. Η ενημέρωση που λάβαμε αμέσως μετά την κατάθεση από την πρόεδρο της Επιτροπής ήταν ότι το σχετικό αίτημά μας προηγούνταν χρονικά του αντίστοιχου του ΓΑΣΧ. Με έκπληξη κατά τη συζήτηση των αιτημάτων παραχώρησης στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής 29.08.2023 οι παρισταμενες εκπρόσωποι του ΔΣ πληροφορήθηκαν ότι το αίτημα του ΓΑΣΧ για παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας ήταν προγενέστερο. 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας καθώς και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων παρενέβησαν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, επιχειρηματολόγησαν και υπερασπίστηκαν το αίτημά μας. Ωστόσο η απόφαση που έλαβε η Επιτροπή, η εισηγητική προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) αποδέχθηκε την παραχώρηση προς τον ΓΑΣΧ της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας για τις προαναφερόμενες ημέρες και ώρες και απέρριψε το αντίστοιχο αίτημα του Συλλόγου μας. Την ίδια ως άνω απόφαση έλαβε και η ΔΕΠ, γνωμοδοτώντας προς το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 30.08.2023 αποδέχθηκε τη γνωμοδότηση της ΔΕΠ και προέκρινε την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας προς τον ΓΑΣΧ απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό το αντίστοιχο δικό μας αίτημα, παρά την παρέμβαση του εκπροσώπου του Συλλόγου μας και της Προέδρου Ένωσης Γονέων.

Τόσο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι εισηγητικές αποφάσεις της Βθμιας σχολικής επιτροπής και της ΔΕΠ δεν έλαβαν υπόψη τους κατά την κρίση τους τις διατάξεις της  υπ' αριθ. Δ4/1171/19.12.84 εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ, οι οποίες ισχύουν και εφαρμόζονται για την παραχώρηση σχολικών χώρων σε εσωσχολικούς φορείς, όπως εν προκειμένω είναι ο Σύλλογός μας. Στην εγκύκλιο  διευκρινίζεται μεταξύ άλλων, ότι : «…για την περίπτωση παραχώρησης σχολικών χώρων σε εσωσχολικούς φορείς είναι αυτονόητο ότι οι σχολικοί χώροι πρέπει να είναι διαθέσιμοι στους φορείς αυτούς ώστε να ασκούν με άνεση το έργο τους»

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος μας με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του αποφάσισε να προσφύγει κατά της προαναφερόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο συνημμένο αντίγραφο της προσφυγής μας μπορείτε να διαβάσατε αναλυτικά ολόκληρη την επιχειρηματολογία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages